Gustos lectors: de 9 a 11 anys

Quins llibres agraden entre els 9 i els 11 anys?

A aquestes edats, gran part dels nens són capaços de llegir textos extensos: narracions amb diàlegs, estructurats en capítols i acords a l'esquema clàssic de presentació, nus i desenllaç. En aquest període, hi ha nens que s'introdueixen en la lectura de novel·les curtes.

Noies i nois poden interessar-se per qualsevol dels gèneres literaris: contes i novel·les, poesia i teatre per a ser representat, i fins i tot per gèneres com el còmic o el llibre informatiu i de coneixements.

En general, en aquestes edats la il·lustració té menor presència, se sol plantejar com a complement del text o com a interpretació d'aquest. Mitjançant la gràfica es destaquen els moments principals de l'acció.

Progressivament, el format dels textos va sent similar al dels adults.

Els temes favorits solen ser les aventures, l'humor i el terror. És freqüent que, en aquest període, s'interessin per sèries basades en la vida d'un protagonista que s'enfronta amb problemes propis d'aquestes edats.

Entre les lectures preferides entre els nou i els onze anys, podem destacar les següents:

   -Narracions d'aventures, humor, ciència ficció i terror.
   -Narracions de fantasia, contes de fades, contes i llegendes de la tradició oral.
   -Biografies i relats històrics senzills.
   -Llibres en diferents suports (paper i electrònic) que combinin l'entreteniment i el coneixement: experiments, cuina, manualitats ...
   -Llibres d'informació científica o tècnica, de divulgació, amb informació rigorosa i adaptada a aquestes edats, presentats en suport paper i electrònic.Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Ens encanta rebre comentaris. Totes les vostres opinions són molt benvingudes.

Podeu publicar un comentari des del vostre compte de correu electrònic o com a "Anònim". Si ho feu com a anònim, podeu deixar el vostre nom i cognoms, si així ho voleu.

La publicació dels comentaris no és immediata, però sol ser bastant ràpida.

Gràcies!