Gustos lectors: de 6 a 8 anys

Quins llibres agraden entre els 6 i els 8 anys?

En els llibres dirigits a aquestes edats, les il·lustracions continuen tenint una gran importància: els colors, els dibuixos i el disseny són elements d'atracció i guia que orienten en la lectura del text.

Els textos han de ser breus, presentats amb un llenguatge directe i clar, amb diàlegs, repeticions, paraules i frases sonores. Els nens comencen també a llegir narracions senzilles, organitzades fins i tot per capítols, amb l'estructura canònica de presentació, nus i desenllaç.

La tipografia ha de ser gran i el format del text ha d'estar ben distribuït. Els llibres han de ser resistents, amb portades reforçades.

Entre els llibres preferits pels nens de sis a vuit anys podem destacar els següents:
     -Narracions amb personatges protagonistes propers als nens i nenes d'aquestes edats, que presenten situacions de la vida quotidiana relacionades amb les seves experiències.
     -Narracions amb personatges animals.
     -Narracions d'aventures, fantasia i humor.
     -Contes clàssics i populars, llibres de faules i contes de fades.
     -Poemes, endevinalles, endevinalles i embarbussaments.
     -Obres de teatre per a ser representades (amb titelles, titelles ...).
     -Llibres documentals o d'informació en diferents suports (paper i electrònic) que desperten la curiositat dels nens sobre temes com el cos humà, la natura, els animals, cultures del món, civilitzacions antigues ...

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Ens encanta rebre comentaris. Totes les vostres opinions són molt benvingudes.

Podeu publicar un comentari des del vostre compte de correu electrònic o com a "Anònim". Si ho feu com a anònim, podeu deixar el vostre nom i cognoms, si així ho voleu.

La publicació dels comentaris no és immediata, però sol ser bastant ràpida.

Gràcies!