Gustos lectors: Ed. Infantil

Quins llibres agraden abans dels 5 anys?
 
A aquestes edats, el disseny dels llibres -les il·lustracions, els colors, els materials, les textures, les transparències, els calats o troquelats- és un element fonamental que atreu l'atenció dels nens i que promou el joc. Els llibres són objectes molt desitjables que poden ser llegits amb els pares o explorats tot sol.

En els llibres per als més petits predominen la il·lustració i els elements gràfics. Mitjançant els dibuixos, els nens reconeixen objectes, persones, animals ... Alguns llibres inclouen textos mínims: paraules, frases senzilles, petits diàlegs, repeticions, paraules i frases sonores. De fet, el so de les paraules pot ser un al·licient per a la lectura d'un llibre: descobrir sons estranys, divertits, cacofònics ... A aquestes edats agrada la repetició de sons, de paraules o d'idees.

És important vigilar que les portades estiguin plastificades o reforçades, que els llibres no continguin materials tòxics ni puntes o elements punxants que puguin danyar als nens.

En aquest període agraden les històries de ficció basades en activitats quotidianes amb les que puguin identificar-se, centrades en si mateixos o en nens i nenes d'edats semblants. Els animals són un dels seus temes favorits. En tot cas, les històries han de ser senzilles i fàcils de predir.  


Entre els llibres que més interessen als menors de cinc anys, podem trobar els següents:
     -Llibres joc: troquelats, amb forats, finestres, elements mòbils, realitzats amb diferents materials i textures.
     -Llibres per fer activitats: dibuixar, pintar o retallar.
     -Llibres d'imatges sense text, amb una seqüència narrativa lineal mínima on ells puguin recrear la història.
     -Llibres amb imatges i amb textos molt breus, amb dues o tres línies impreses per pàgina.
    - Poesies, endevinalles, cançons i jocs de paraules.
     -Llibres documentals o d'informació que els ajuden a descobrir el món que els envolta i a apropar-se a nous temes: plantes i animals, formes i colors, jocs i treballs manuals ... 

Font: http://leer.es/ca/

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Ens encanta rebre comentaris. Totes les vostres opinions són molt benvingudes.

Podeu publicar un comentari des del vostre compte de correu electrònic o com a "Anònim". Si ho feu com a anònim, podeu deixar el vostre nom i cognoms, si així ho voleu.

La publicació dels comentaris no és immediata, però sol ser bastant ràpida.

Gràcies!